Met Harley Davidson naar uw laatste rustplaats

Waarom kiezen voor live uitvaartmuziek

Livemuziek bij uitvaarten

Bij een uitvaart hoort muziek. Muziek geeft ruimte voor bezinning en is een mooie schakel tussen de verschillende sprekers en rituelen.
Bij uitvaarten is tegenwoordig alles mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van een milieuvriendelijke, kartonnen kist of een flamencodanseres die bij de afscheidsbijeenkomst danst of de laatste rit op een ronkende Harley Davidson? Ook op het gebied van de muzikale omlijsting van een uitvaart of crematie is veel mogelijk.

Mag ik dan bij jou?

Zelf maak ik muziek bij uitvaarten. Ik zing luisterliedjes als Rollercoaster van Danny Vera en ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, waarbij ik mezelf begeleid op gitaar. Ook speel ik pure, instrumentale muziek op mijn klassieke gitaar. Het blijft voor mij telkens bijzonder om tijdens zo’n intiem en persoonlijke aangelegenheid mijn steentje te mogen bijdragen.

“Er worden hier altijd cd-tjes gedraaid”

Na afloop van een afscheidsdienst in een kerk waarbij ik voor de muzikale omlijsting zorgde, kwam de kosteres naar me toe. Ze zei: "Wat was dát mooi! Ik wist niet dat dit kon. Er worden hier altijd cd’tjes gedraaid."
Een lieve reactie, recht uit het hart. Toch verbaasde het me. Hoe kan het, dat iemand die al zoveel uitvaarten heeft meegemaakt, nooit eerder een dienst had waarbij een professional voor de muzikale invulling zorgde. En dat in deze tijd! Er zijn zoveel professionele uitvaartmuzikanten. Mensen die hun vak verstaan. Trompettisten, harpisten en dus ook uitvaartgitaristen, die zorgen voor mooie, passende livemuziek bij het laatste afscheid.

gitaarmuziek bij crematie

Heeft u al eens een uitvaart meegemaakt met professionele livemuziek? En zo ja, hoe ervaarde u dat? Ik ben benieuwd naar uw reactie.

Wilt u meer informatie over mijn muziek, kijk op Muziek bij Uitvaarten

Algemeen

Telefoon: 06 224 88 503
Stuur een e-mail

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief. Als dank wordt een boom geplant. Samen maken we de wereld groener!
Mailadressen worden niet doorgegeven aan derden
Copyright © Muziek bij Uitvaarten

Search